Vandaag: BBQ-weer

Vandaag uit ons receptenboek:Varkensspiesjes. Dit heb je nodig: 1kg varkensvlees zonder bot in, marinade met sojasaus en honing, 1/2 ananas, 2 rode paprika's, 1 ui, metalen spiesjes. Zo maak je het: Doe de varkensblokjes in een niet-metalen kom en doe er voldoende marinade bij om het vlees aan alle kanten te marineren. Dek de kom af, en laat de marinade bij kamertemperatuur 30 minuten intrekken. Rijg het vlees aan de spiesjes en wissel ze af met stukjes ananas, paprika en stukjes uit. Bestrijk de spiesjes met marinade en gril ze zoals hieronder staat beschreven. Houtskool of gasbarbecue met deksel: Maak de barbecue klaar voor gebruik met de indirecte methode. Leg het vlees op het ingevette grillrooster en smeer het goed in met de marinade. Gril het vlees 25-30min onder het deksel, waarbij de spiesjes een of twee keer omgedraaid worden en ingesmeerd worden met de marinade. Indien u geen metalen spiesjes of BBQ hebt, kom gerust naar onze winkel. Wij hebben ze op voorraad voor u, in 3 verschillende maten en kleuren. Smakelijk!

U vindt ons nu ook op