Carpaccio van zalm met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten voor 4 personen 300 g eekhoorntjesbrood 5 cl olijfolie 1/2 citroen, het sap 3 takjes peterselie + een beetje extra voor de afwerking 4 grote plakken verse zalmfilet, flinterdun gesneden versgemalen zwarte peper - zout - sel de Guérande of grof zeezout voor de vinaigrette: 6 el olijfolie met knoflook 2 el balsamicoazijn 1 citroen, het sap 1 snuifje Provençaalse kruiden versgemalen zwarte peper - sel de Guérande of grof zeezout bereiden: Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in fijne plakjes. Bak de paddenstoelen kort aan op een hoog vuur in de olijfolie. Voeg er het citroensap en de fijngehakte peterselie aan toe. Kruid met peper en zout en houd warm. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette. Schik de warme paddenstoelen in het midden van 4 voorverwarmde bordjes en leg er een plakje zalm bovenop. Giet de vinaigrette over de zalm en druppel er nog wat extra citroensap over. succes, & tot ziens

U vindt ons nu ook op