Soepje van knolselder met sesamzaadjes

Benodigdheden voor 4 personen: 1 ui 500g knolselder 100g wortelen 300g courgette of 300g bloemige aardappelen boter 1 liter ontvette kippebouillon 150g bereid gehakt voor vleesballetjes peper en zout 1 koffielepeltje sesamzaadjes selderijzout gehakte peterselie Bereiding: Pel de ui en hak grof spoel de andere groenten in koud water, schil ze en snij ze in stukken van ongeveer 2cm. Smelt wat boter in een kookpot. Stoof de ui glazig. Stoof de overige groenten 2 tot 3 minuten op een matig vuurtje. Overgiet met de kippebouillon en laat 30 minuten sudderen. Controleer of de groenten goed gaar zijn. Mix de soep. Kruid met peper en zout. Vorm knikkerkleine gehaktballetjes en zet ze opzij. Laat de sesamzaadjes in een pan met anti-kleeflaag zachtjes goedkleuren. Voeg de vleesballetjes toe aan de soep en roer voorzichtig laat nog even zachtjes koken tot de vleesballetjes gaar zijn. Giet het soepje in kommen. Verdeel er de sesamzaadjes over en strooi er een snuifje selderij zout over. Werk af met peterselie en dien zeer warm iop. Geef er een stukje stokbrood bij. Smakelijk & succes, Tot ziens, L&E Cooking Ware, Heerstraat 101 Neerpelt.

U vindt ons nu ook op